Author Archives: admin

131026_séance info_communauté macédonnienne copy

Патронен празник на Македонската Црква во Лозана

Molika

ТУРНИР ВО ГОЛЕМ ФУДБАЛ – St. Barthelemy

- Традиционално и оваа година Македонското Добротворно Друштво “МАКЕДОНИЈА” од Ешален, Швајцарија, на 15 септември приредува голема прослава по повод денот на независноста на Република Македонија “8-ми септември”. Read more »

Градоначалникот на Прилеп во посета на Швајцарија

Средба со градоначалникот на општина Прилеп Господин Марјан Ристески

На ден 08.09.2013 година од 16h00 во општинската сала на (Goumoens-la-Ville, 1376), друштвото Македонија од Echallens организира средба со Господин Марјан Ристески по повод 8-ми септември денот на независноста на Р.Македонија.

Read more »

Предпразнична вечер во GRANGES – MARNAND

 1186835_10200959308922850_390775301_n

 

Read more »

Пикник! (11 Август 2013)

Почитувани,

По повод стартот на иницијативата, како и одбележување на 100 год од поделбата на Македонија:

Ве покануваме недела на 11 август од 10 до 17 часот во МОРГЕС (Morges, Parc de Vertou) на пикник
Ќе има скара, пијалок

Стретствата од пикникот ќе бидат донирани на Црковната општина во Лозана, Сите Македонски Светители.

Контакт информации:
– Аџијоски Дејан adzijoski@hotmail.com 0041 (0) 76 270 11 30
– Трајчевски Бранислав brane.tr@hotmail.com 0041 (0) 78 718 27 43

000

проект-иницијатива “Македонија”

На 10 август 2013 од Женева ќе се отпочне со проект-иницијативата *** МАКЕДОНИЈА ***
vesna[1]
. Read more »

Благодарница од градот Ивердон

Неодамна Швајцарскиот град Ивердон доби ПРВА НАГРАДА со што беше прогласен за најдобар град во Швајцарија…
Read more »

Информативна трибина во Пиду, Швајцарија

Здружението на иселениците од Македонија “Александар Македонски”, заедно со ЕПЕР, ве поканува на информативна трибина чија главна тема ќе бидат вашите права во Швајцарија.

EPER 06.07.2013

Read more »

Александровиот САРКОФАГ

Александарскиот саркофаг е камен саркофаг од IV век п.н.е. украсен со барелјефни резби со Александар Македонски… Гробница Read more »