Category Archives: Politics

17_ти МАЈ 2015 година Ден на отворени врати во музеите на Швајцарија Годинешна тема ТРАДИЦИИ КОИ ЖИВЕАТ Македонија учествува во градчето Yverdon-les-Bains со традиција која е жива , беше жива вчера, жива е и денеска, а и ќе живее до века. МАКЕДОНСКА НОВА ГОДИНА

17 MAJ   DEN NA MUZEITE VO CH

ВЕЛИГДЕН 2015 МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ОПШТИНА „СОБОР НА СИТЕ МАКЕДОНСКИ СВЕТИТЕЛИ„ ЛОЗАНА ШВАЈЦАРИЈА

ВЕЛИГДЕН МПЦ ЛОЗАНА

ВЕЛИГДЕН 2015 Црковна општина Свети Наум Охридски Тринген Швајцарија кликнете на сликата за да ја зголемите

ВЕЛИГДЕН 2015 СВЕТИ НАУМ ОХРИДСКИ ТРИНГЕН ШВАЈЦАРИЈА

Традиција. Пред божиќна новогодишна супа

СУПА 2014 010

05 ОКТОМВРИ 2014

crkva lozana ЦРКВА ЛОЗАНА ОКТОМВРИ 2014

ЕДЕН МИЛИОН ПОСЕТИТЕЛИ

257573_290065701115197_1533730290_o

МИС 2014

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2014 ГОДИНА ПРИЈАВУВАЊЕТО Е ДО 3О.О3.2014 МНОГУ ВАЖНО Е ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ И ГЛАСАТЕ ЗА ФРАНЦУСКИОТ ДЕЛ ОД ШВАЈЦАРИЈА БРАНИСЛАВ ТРАЈЧЕВСКИ ТЕЛ. 078 718 27 43

c8

ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ 2014 ГЛАСАЊЕ ДИЈАСПОРА

Izvestuvanje za izbor na pretsedatel na RM 2014 ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ 2014

играорна група „Илинден„ од Кривогаштани МАКЕДОНИЈА во Yverdon-les-Bains Switzerland

Igraorna grupa ILINDEN  15.06.2013    OUCHY 226