Category Archives: Culture

Здружението на Македонските емигранти „Александар Македонски„ на ден 20 ти Декември од 16 часот до 20 часот ја служи традиционалната супа за Божиќ на подиумот пред железничка станица во градчето Yverdon-les-Bains Switzerland П О В Е Л Е Т Е

sliki maj juni 171

УЧИЛИШЕН ОДБОР ПРОСЛАВА 14.12.2014 ВО VILLARS-LE-TERROIRS

ПОКАНА 14 ти ДЕКЕМВРИ АНКИЦА

ОРГАНИЗАЦИЈАТА НА ЖЕНИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА ОРГАНИЗИРА БОЖИЌНА ТРПЕЗА НА 07.12.2014 ГОД.

ОЖМ НОВОГОДИШНА ТРПЕЗА

ЗАБАВА ПИРОК 15 НОЕМВРИ 2014

Една мала секвенца од активностите

209571_290064541115313_1309125110_o

01 АВГУСТ 2014

01 avgust 2014

АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ ЌЕ УЧЕСТВУВА НА ОВАА МАНИФЕСТАЦИЈА Здружението на Македонските емигранти „Александар Македонски„ ќе земе учество на оваа манифестација со Македонски ќебапчиња, плескавици, тавче гравче, шопска салата и други македонски специјалитети зачинето со Македонска изворна музика и вина, струмка, скопско…

mORGES GRANDE TABLE

ФУДБАЛСКИ ТУРНИР

ПИРОК ТУРНИР ФУДБАЛ 2014

POKANA

македонска православна црква свети наум охридски тринген ШВАЈЦАРИЈА

ВЕЛИГДЕН 2014 ЦРКВА triengen