Category Archives: Случувања

ПИЈАНЕЦ ЗАБАВА 2015

ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРАЦИЈА ВО YVERDON-LES-BAINS СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ НА 02. МАРТ 2015 ГОДИНА ДОБРО ДОЈДЕНИ СТЕ

MIGRINFO-2015_op

ТУРНИР ВО ГОЛЕМ ФУДБАЛ – St. Barthelemy

- Традиционално и оваа година Македонското Добротворно Друштво “МАКЕДОНИЈА” од Ешален, Швајцарија, на 15 септември приредува голема прослава по повод денот на независноста на Република Македонија “8-ми септември”. Read more »

Голема културна манифестација во Лозана

kultura-London to Host Days of Macedonian Culture.jpg

Read more »

Македонска вечер во Ивердон

esma
Read more »

Супа за сите!

RTEmagicC_affiche-soupe_01.jpg
Read more »