Category Archives: за Македонија

Македонска забава

1381288_1375467129358060_1932993376_n

131026_séance info_communauté macédonnienne copy

македонско знаме

sliki maj juni 171

Патронен празник на Македонската Црква во Лозана

Molika

Градоначалникот на Прилеп во посета на Швајцарија

Средба со градоначалникот на општина Прилеп Господин Марјан Ристески

На ден 08.09.2013 година од 16h00 во општинската сала на (Goumoens-la-Ville, 1376), друштвото Македонија од Echallens организира средба со Господин Марјан Ристески по повод 8-ми септември денот на независноста на Р.Македонија.

Read more »

Предпразнична вечер во GRANGES – MARNAND

 1186835_10200959308922850_390775301_n

 

Read more »

Пикник! (11 Август 2013)

Почитувани,

По повод стартот на иницијативата, како и одбележување на 100 год од поделбата на Македонија:

Ве покануваме недела на 11 август од 10 до 17 часот во МОРГЕС (Morges, Parc de Vertou) на пикник
Ќе има скара, пијалок

Стретствата од пикникот ќе бидат донирани на Црковната општина во Лозана, Сите Македонски Светители.

Контакт информации:
– Аџијоски Дејан adzijoski@hotmail.com 0041 (0) 76 270 11 30
– Трајчевски Бранислав brane.tr@hotmail.com 0041 (0) 78 718 27 43

000

проект-иницијатива “Македонија”

На 10 август 2013 од Женева ќе се отпочне со проект-иницијативата *** МАКЕДОНИЈА ***
vesna[1]
. Read more »

Nationalpark PELISTER

Sorry, this entry is only available in Macedonian.