Работи кои треба да се знаат

makedonija-fakti
Ја знаеме ли доволно нашата Македонија ? Правиме реклами за странците да ја запознаваат Македонија, снимаме скапи спотови, а всушност не е до реклама, туку мораме да забележоме ние Македонците не сме баш добри домаќини. Зошто ? Ако некој странец ве за праша што треба да се види во Македонија, имате два или три одговори: Охрид, Маврово, Дојран.

Read more »

Свечено отварање на слики во неделата на борба против расизам

недела на борба против расизам 21.03.2017

ЖЕНЕВА 26ти ФЕБРУАРИ 2017

ПРОТЕСТ ЖЕНЕВА ПРОТЕСТ ЖЕНЕВА 1

%d1%84%d0%bb%d0%b0%d0%b5%d1%80-%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d1%80%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d0%b5%d0%b4%d0%be%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8

ПОПЛАВА СКОПЈЕ АВГУСТ 2016

ПОПЛАВА СКОПЈЕ 2016 1 ПОПЛАВА СКОПЈЕ 2016 2 ПОПЛАВА СКОПЈЕ 2016

ИНФОРМАЦИЈА

ПОКАНА 08 АПРИЛ ПОКАНА 08 АПРИЛ  AGEN

ФОЛКЛОРНА ГРУПА ИЗВЕСТУВАЊЕ. Почна со работа фолклорната група при Здружението на Македонските емигранти „Александар Македонски„ од Yverdon-les-Bains Пробите се оддржуваат секој петок од 18 часот и 30 минути во салата Check Point . Информации и запишување кај Трајчевски Бранислав 078 718 27 43

Igraorna grupa ILINDEN  15.06.2013    OUCHY 229

СРЕЌНА НОВА 2016 ГОДИНА

01 avgust 2014 034

CORTÈGE D’ABBAYE 21.06.2015 PREMIER PRIX ПАРАДА ВО ШВАЈЦАРИЈА ПРВО МЕСТО ЗА ЗДРУЖЕНИЕТО НА МАКЕДОНСКИТЕ ЕМИГРАНТИ „АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ„ Ч Е С Т И Т О

cortege d'abbeye edition 2015 premier prix 2 002

ивердон швајцарија 21.06.2015 yverdon-les-bains switzerland

КОРТЕЖ 2015 016

YVERDON-LES-BAINS 21 ЈУНИ во 14 часот и 30 минути

КОРТЕЖ 2015 ГОДИНА