(Macedonian) Работи кои треба да се знаат

Read more »

ПОПЛАВА СКОПЈЕ АВГУСТ 2016

ПОПЛАВА СКОПЈЕ 2016 1 ПОПЛАВА СКОПЈЕ 2016 2 ПОПЛАВА СКОПЈЕ 2016

ИНФОРМАЦИЈА

ПОКАНА 08 АПРИЛ ПОКАНА 08 АПРИЛ  AGEN

ФОЛКЛОРНА ГРУПА ИЗВЕСТУВАЊЕ. Почна со работа фолклорната група при Здружението на Македонските емигранти „Александар Македонски„ од Yverdon-les-Bains Пробите се оддржуваат секој петок од 18 часот и 30 минути во салата Check Point . Информации и запишување кај Трајчевски Бранислав 078 718 27 43

Igraorna grupa ILINDEN  15.06.2013    OUCHY 229

СРЕЌНА НОВА 2016 ГОДИНА

01 avgust 2014 034

CORTÈGE D’ABBAYE 21.06.2015 PREMIER PRIX ПАРАДА ВО ШВАЈЦАРИЈА ПРВО МЕСТО ЗА ЗДРУЖЕНИЕТО НА МАКЕДОНСКИТЕ ЕМИГРАНТИ „АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ„ Ч Е С Т И Т О

cortege d'abbeye edition 2015 premier prix 2 002

ивердон швајцарија 21.06.2015 yverdon-les-bains switzerland

КОРТЕЖ 2015 016

YVERDON-LES-BAINS 21 ЈУНИ во 14 часот и 30 минути

КОРТЕЖ 2015 ГОДИНА

17_ти МАЈ 2015 година Ден на отворени врати во музеите на Швајцарија Годинешна тема ТРАДИЦИИ КОИ ЖИВЕАТ Македонија учествува во градчето Yverdon-les-Bains со традиција која е жива , беше жива вчера, жива е и денеска, а и ќе живее до века. МАКЕДОНСКА НОВА ГОДИНА

17 MAJ   DEN NA MUZEITE VO CH

ВЕЛИГДЕН 2015 МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ОПШТИНА „СОБОР НА СИТЕ МАКЕДОНСКИ СВЕТИТЕЛИ„ ЛОЗАНА ШВАЈЦАРИЈА

ВЕЛИГДЕН МПЦ ЛОЗАНА

ВЕЛИГДЕН 2015 Црковна општина Свети Наум Охридски Тринген Швајцарија кликнете на сликата за да ја зголемите

ВЕЛИГДЕН 2015 СВЕТИ НАУМ ОХРИДСКИ ТРИНГЕН ШВАЈЦАРИЈА