Градоначалникот на Прилеп во посета на Швајцарија

Средба со градоначалникот на општина Прилеп Господин Марјан Ристески

На ден 08.09.2013 година од 16h00 во општинската сала на (Goumoens-la-Ville, 1376), друштвото Македонија од Echallens организира средба со Господин Марјан Ристески по повод 8-ми септември денот на независноста на Р.Македонија.

 
 
Состанокот е отворен и слободен за сите заинтересирани лица.
 
Почитувани македонци повелете да го одбележиме празникот на независноста на Р. Македонија
 
 
МДД Македонија Еchallens                                            
Претседател Иван Трајков: 079 331 72 40
 
Воедно ве известуваме дека и на овој настан продолжуваме со борбата за деФИРОМизација т.е. признавање на Република Македонија под уставното име во Швајцарија и Обединети Нации.

Comments are closed.