17_ти МАЈ 2015 година Ден на отворени врати во музеите на Швајцарија Годинешна тема ТРАДИЦИИ КОИ ЖИВЕАТ Македонија учествува во градчето Yverdon-les-Bains со традиција која е жива , беше жива вчера, жива е и денеска, а и ќе живее до века. МАКЕДОНСКА НОВА ГОДИНА

17 MAJ   DEN NA MUZEITE VO CH

ВЕЛИГДЕН 2015 МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ОПШТИНА „СОБОР НА СИТЕ МАКЕДОНСКИ СВЕТИТЕЛИ„ ЛОЗАНА ШВАЈЦАРИЈА

ВЕЛИГДЕН МПЦ ЛОЗАНА

ВЕЛИГДЕН 2015 Црковна општина Свети Наум Охридски Тринген Швајцарија кликнете на сликата за да ја зголемите

ВЕЛИГДЕН 2015 СВЕТИ НАУМ ОХРИДСКИ ТРИНГЕН ШВАЈЦАРИЈА

ПИЈАНЕЦ ЗАБАВА 2015

ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРАЦИЈА ВО YVERDON-LES-BAINS СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ НА 02. МАРТ 2015 ГОДИНА ДОБРО ДОЈДЕНИ СТЕ

MIGRINFO-2015_op

Традиција. Пред божиќна новогодишна супа

СУПА 2014 010

Здружението на Македонските емигранти „Александар Македонски„ на ден 20 ти Декември од 16 часот до 20 часот ја служи традиционалната супа за Божиќ на подиумот пред железничка станица во градчето Yverdon-les-Bains Switzerland П О В Е Л Е Т Е

sliki maj juni 171

УЧИЛИШЕН ОДБОР ПРОСЛАВА 14.12.2014 ВО VILLARS-LE-TERROIRS

ПОКАНА 14 ти ДЕКЕМВРИ АНКИЦА

ОРГАНИЗАЦИЈАТА НА ЖЕНИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА ОРГАНИЗИРА БОЖИЌНА ТРПЕЗА НА 07.12.2014 ГОД.

ОЖМ НОВОГОДИШНА ТРПЕЗА

ЗАБАВА ПИРОК 15 НОЕМВРИ 2014