Македонска вечер во Ивердон

esma

Храна и музика …зарем има нешто поубаво? СЕКАКО ДЕКА ДА, Македонска храна и музика. На 8-ми декември со почеток во 18 часот ве покануваме да бидете и вие дел од МАКЕДОНСКАТА вечер. Македонското друштво “Александар Македонски” заедно со CSSI Yverdon-Les-Bains во реномираниот театар “Бено Бесон” ви ја носат кралицата на ромската музика, Есма Реџепова Теодосиевска како и ансамблот “Теодосиевски”. Вечерта ќе биде проследена со богата македонска трпеза припремена од бројните македонки во Швајцарија. ДОЈДЕТЕ ДА УЖИВАМЕ ЗАЕДНО!

Comments are closed.